Praten over seks met mensen met hiv

seks bespreekbaar maken mensen hiv

Over seksualiteit praten is belangrijk in je contacten met mensen met hiv. Maar vanzelfsprekend is het niet, niet voor jou en al zeker niet voor je patiënt. Aan de hand van bruikbare praktijkvoorbeelden leer je een gesprek te starten met mensen met hiv over seksualiteit. Deze workshop is ontwikkeld door Sensoa

Doelgroep: (Vlaamse) zorgverleners werkzaam binnen een ARC. Ook geschikt voor Nederlandse verpleegkundig consulenten hiv.  

Als zorgverlener die werkt met mensen met hiv ervaar je dat het belangrijk is om seksualiteit bespreekbaar te maken in je patiëntencontacten. Zowel voor jezelf als voor je patiënt zijn er mogelijk enkele drempels of redenen waarom dit niet altijd makkelijk loopt. In deze workshop ga je in verschillende stappen aan de slag met het bespreekbaar maken van seksualiteit bij personen met hiv.

Accreditatie
Voor deze workshop is accreditatie aangevraagd bij V&V en VSR. 

Wat kan ik aan het einde van de workshop?
1. Je kunt het thema seksualiteit zelf ter sprake brengen bij mensen met hiv
2. Je kunt redenen benoemen waarom het belangrijk is om seksualiteit ter sprake te brengen bij personen met hiv
3. Je kunt houdingen en denkpatronen herkennen die een invloed hebben op het praten over seksualiteit met personen met hiv

De workshop bestaat uit vier studietaken
1. Noden en behoeften van mensen met hiv
2. Gesprekstechnieken om seksualiteit ter sprake te brengen
3. Houding ten aanzien van het thema seksualiteit
4. Normerende denkpatronen

Studieperiode
Je kunt deze workshop volgen tijdens de gehele periode van de Digitale Leerweken 2017: van 31 januari tot en met 24 februari.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze workshop bedraagt twee uur.