NIET OPNIEUW AANBIEDEN Partnermanagement; werken met het vernieuwde draaiboek én online

P147 375x322

Partnerwaarschuwing is een essentieel onderdeel van de soa-bestrijding. Maar hoe worden sekspartners geprioriteerd en op basis waarvan? In deze workshop ontdek je hoe je het nieuwe draaiboek partnermanagement kunt gebruiken.

Doelgroep: Sociaal-verpleegkundigen, GGD artsen, verpleegkundig consulenten hiv

Inhoud: Ongeveer 30% van de mensen die gewaarschuwd zijn voor een soa blijken ook daadwerkelijk een soa te hebben. Partnerwaarschuwing is dus een essentieel onderdeel van de soa-bestrijding. Maar hoe worden sekspartners geprioriteerd en op basis waarvan? Wanneer behandel je een sekspartner mee? Kortom, het doorbreken van transmissie ketens van soa en hiv gaat verder dan het waarschuwen alleen. Het zal gemanaged moeten worden.
In deze workshop ga jij, als arts of verpleegkundige, ontdekken hoe je het nieuwe draaiboek partnermanagement kunt gebruiken. Een interview met een expert, casuïstiek en discussies op een forum zullen je hierbij ondersteunen.
In de public health gaat meer en meer aandacht uit naar e-health. Daarom willen we je ook kennis laten maken met de nieuwe tool www.partnerwaarschuwing.nl.

Studiebelasting: 90 minuten

Leerdoelen: Wat kan ik aan het eind van deze workshop?

• Uitleggen welke visie onderliggend is aan het draaiboek partnermanagement;
• Uitleggen wat onder partnermanagement wordt verstaan en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijkuitoefening;
• Het draaiboek gebruiken bij het oplossen van casuïstiek gericht op: prioritering van partners, begeleiden van de gewaarschuwde sekspartner die naar de polikliniek komt, het bericht opstellen naar de te waarschuwen partner(s) en omgaan met een moreel/juridisch dilemma;
• De rol en taakverdeling tussen de arts publieke gezondheid en de sociaal-verpleegkundige weergeven;
• Vanuit zijn/haar rol uitleggen waarom partnerwaarschuwing een rol heeft als tertiaire preventie;
• Cliënten verwijzen naar informatieve filmpjes voor jongeren over het waarschuwen van een sekspartner.