Basiskennis anticonceptie

basiskennis anticonceptie

Hoe staat het met jouw kennis over anticonceptie? Weet jij welke vormen anticonceptie er zijn en welke mythes en misstanden er zijn? Of heb je na de Sense opleiding behoefte aan een upgrade van je kennis? Volg onze workshop en vind alle antwoorden op je vragen over anticonceptie. 

Doelgroep: Doktersassistenten, POH, sociaal verpleegkundigen en abortusverpleegkundigen. Ook geschikt voor verpleegkundigen GC A.  

In deze workshop krijg je basiskennis rond anticonceptie en verken je jouw taak daarbinnen. Zo leer je welke anticonceptie er is, waar je de informatie kan vinden en welke misverstanden en er mythes bestaan. Ook leer je waar je informatie kunt vinden als anticonceptie niet (goed) is gelukt. Je verkent wat nodig is om je taak goed uit te voeren. Hoe ga je om met hulpvragen van patiënten? Naar wie en welke sites en/of professionals kun je doorverwijzen?
Je voert opdrachten uit om je te helpen de kennis te verzamelen, je taak helder te krijgen en hoe om te gaan met vragen over anticonceptie. De opdrachten voer je alleen uit en je deelt je bevindingen met anderen. Sommige opdrachten zijn specifiek voor doktersassistenten en andere voor sociaal-verpleegkundigen. Dit wordt aangegeven.

Accreditatie
Informatie over accreditatie vind je op deze pagina. 

Wat kan ik aan het einde van de workshop?
- Je kunt de verschillende anticonceptie mogelijkheden benoemen en de factoren die meespelen in anticonceptiekeuze en noodoplossingsmogelijkheden (als anticonceptie niet goed gelukt is) 
- Je herkent fabels en misvattingen rondom anticonceptie
- Je kunt vrouwen (en hun partners) doorverwijzen naar relevante websites en/of professionals rondom anticonceptie en noodoplossingen

 De workshop bestaat uit 5 studietaken

  1. Anticonceptie; wat is er allemaal te koop? 
  2. Mythes en misverstanden over anticonceptie
  3. Noodoplossingen
  4. Anticonceptie en communicatie
  5. Anticonceptie in jouw praktijk

Studieperiode
Je kunt deze workshop volgen tijdens de gehele periode van de Digitale Leerweken 2017: van 31 januari tot en met 24 februari. De workshop zul je één keer moeten onderbreken i.v.m. een uit te voeren opdracht.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze workshop bedraagt twee uur. 



logo SANL 140x25 logo FIOM 180x60logo Rutgers 105x35

Deze workshop is onderdeel van het programma ‘Versterking preventie ongewenste tienerzwangerschap’, gefinancierd door VWS waaraan Rutgers en FIOM hebben bijgedragen.